top of page
Forever Nature-Min/Мулти минерали

Forever Nature-Min/Мулти минерали

Код: 037
180 таблети

 

 

 

Нашата современа мулти-минерална формула ги користи природните хелатни форми на минерали кои се содржат во 100 мг. природен талог од морското дно. Минералите од морското дно ги содржат сите макро и микроелементи, неопходни на човечкиот организам.

 • ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ

  СОСТАВ

  Калциум (од калциум дифосфат) - 167 мг

  Фосфор (од калциум дифосфат) - 111 мг

  Магнезиум (од магнезиум оксид) - 67 мг

  Железо ( од железо фумерат) - 3 мг

  Цинк (од цинк сулфат) - 2,5 мг

  Манган (од манган гликонат) - 1 мг

  Бакар (од бакар гликонат) - 330 мг

  Јод (од калиум јодид) - 25 мг

  Хром (од хром пиколинат) - 6 мкг

  Молибден (од молибден аминокиселински хелат) - 6 мкг

  Селен (од селенометионин) - 6 мкг

  Ванадиум (од ванадиум аминокеслински хелат) - 6 мкг

  Природен талог од минерали од морското дно, кроскармелозен натриум, стеаринска киселина.

   

  ПРЕПОРАКА ЗА ДОЗИРАЊЕ

  Шест таблети дневно.

  Тоа ќе ви обезбеди повеќе од 83% од дневната потреба од фосфор и најмалку 100% од препорачаната дневна доза на други минерали.

   

  ОСНОВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

  • Природен талог од морското дно.
  • Перфектна комбинација од минерали во секоја таблета.
  • Минералите имаат повеќе улоги во човечкиот организам, почнувајќи од регулирање на балансот на течностите до активирање на гените и хормоните (на пример цинкот е важен за варење на храната, за регенерирање на ткивото и има смирувачко дејство врз централниот нервен систем).
 • ДОСТАВА

  Достава со карго низ цела Македонија

ден1.202,00 Regular Price
ден1.141,90Sale Price
Product Page: Stores_Product_Widget
bottom of page